به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم،عکس و فیلمنامهنویسی مدو لباس با حضور حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت ارشاد و اعضای این شورا برگزار شد.
در این نشست اعضای شورا به بیان دیدگاهها و ایدههای خود برای این جشنواره پرداختند و پیشنهاداتی را در این زمینه مطرح کردند و در خاتمه حمید شاهآبادی رئیس شورای سیاستگذاری این جشنواره و معاون هنری وزارت ارشاد به جمعبندی کلی این نشست پرداخت.
شاهآبادی گفت: ما باید به مأموریت شورای سیاستگذاری برگردیم و در این راه با چالش مواجهیم چرا که مخاطبان ما نیازمند تبیین روشنگرانه هستند که ما چه انتظاری داریم و آنها چه فضایی را در اختیار دارند.
او درباره ضرورتهای بازنگری به بخشهای مختلف جشنواره مد و لباس از جمله واژه «مد» اشاره کرد و گفت: درباره واژه مد در شورای انقلاب فرهنگی بحث کردیم ولی در نهایت فرهنگستان ادب با این واژه موافقت کرده و ما واژه دیگری که معادل آن باشد نداریم.
شاهآبادی با بیان این که مد و لباس صرفاً به پوشاک منحصر نمیشود،معماری منازل، مبلمان شهری و منازل، مدل مو و ... را نیز از جمله مصادیق این جشنواره دانست.
او همچنین درباره ورود مجلس شورای اسلامی به مبحث مد ولباس گفت: درباره ورود مجلس به این موضوع همزمان با برگزاری این جشنواره از سوی معاونت هنری هم بحث شده است که این موضوع باید در مجلس پیگیری شود یا آن که در معاونت هنری آن را دنبال کنیم ولی آن چه اکنون به ما مرتبط است همین جشنواره مد و لباس است که باید بدانیم جامعه آماری ما چه کسانی هستند و چه اطلاعاتی را باید به آنها بدهیم و ما چه انتظاری را از آنها داریم.
او به وجه سلبی موضوع مد ولباس در جامعه اشاره کرد و گفت: ما همیشه به طور سلبی در این مسئله عمل کردیم و حالا وقت آن است که به صورت ایجابی آن چه مورد نظر ماست برای مخاطبان خود ترسیم کنیم.
معاون هنری وزارت ارشاد در یک جمع بندی از این نشست یادآور شد که در اولین فرصت که احتمالاً اواخر فروردینماه سال 92 باشد، مخاطبان جشنواره فیلم، عکس و فیلمنامهنویسی مد و لباس را گرد هم جمع کنیم و در یک نشست با کمک انجمن سینمای جوان و حوزه هنری استادان و کارشناسان این حوزه را نیز به خدمت بگیریم تا ذهن مخاطبان این حوزه را که فیلمنامهنویسان و نمایشنامهنویسان هستند درباره ابهامات مد و لباس روشن کنیم و موضوع را برای آنها تبیین کنیم تا خواستههای ما به تواناییهای آن ها نزدیک شود.
وی افزود: در این بخش از جشنواره اگر موفق نشویم که به شکل کلی شاخصههای کلان را برای مخاطبان مطرح کنیم اما باید فضایی را فراهم کنیم که یک طراح، نویسنده، کارگردان و فیلمنامهنویس بتواند از یک یا دو مصداق مورد نظر ما درباره مد و لباس استفاده کرده و آن را تبلیغ کند. به طور مثال از نمونههای مد ولباسی که در جشنواره رونمایی میشود در آثارشان استفاده کرده و به آن اشاره کنند و به این ترتیب از یک تعریف جزء به کل برسیم.
شاهآبادی پیشنهاد برگزاری ورکشاپ و کارگاههای آموزشی مد ولباس را نیز پذیرفت و گفت: این پیشنهاد درست و خوبی است که میتوان آن را عملی کرد.
معاون هنری وزارت ارشاد در خاتمه نیز با بیان این که جشنواره فیلم، عکس و فیلمنامه نویسی مد و لباس یک جشنواره مقطعی نیست گفت: در پایان این جشنواره سه خروجی داریم اول هنرمندانی که وارد این حوزه شدند، دوم آثاری که می توان آنها را نقد و بررسی کرد و سوم شاخصههایی که هنرمندان به ما در آثارشان معرفی کردهاند.
وی افزود: از جشنواره اول باید انتظار اولی بودن را داشت و تنها به ایجاد بستر مناسب برای کار فکر کرد.
او در خاتمه از اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره خواست تا با ارائه یک پیش نویس حاوی اهداف و سیاستهای این جشنواره در جلسه بعدی حضور داشته باشند تا به بازنگری این پیشنویس پرداخته شود.
وی افزود: علیرغم آن که اطلاعرسانی درباره این جشنواره خوب بوده است اما تعداد آثار ارسالی بسیار محدود بوده است که این موضوع باید آسیب شناسی شود که آیا به دلیل مشخص نبودن خواستههای ماست و در جهت تبیین دوباره اهداف و محورهای جشنواره بحث و بررسی شود.
او در خاتمه نیز به سخنی از علیاکبر ولایتی اشاره کرد که درباره دغدغههای رهبری در خصوص اهمیت پرداختن به مد و لباس در طول دوران ریاستجمهوری ایشان تاکنون بوده است.